Tips om glijmiddel op de juiste manier te gebruiken

Veel mensen gebruiken glijmiddel tussen de lakens. Niet alleen bij anale seks, maar ook bij vaginale seks, vingeren en aftrekken. Ga jij voor het eerst glijmiddel gebruiken? Lees dan de tips in dit artikel en je weet zeker dat je dit op de juiste manier doet.

Kies het juiste glijmiddel voor het juiste moment

Er zijn verschillende soorten glijmiddel, waaronder glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. Beide soorten glijmiddel zijn geschikt voor standaard seks, ofwel gewoon in bed. Wil je echter seks hebben onder de douche, in bad of in het zwembad? Dan heb je glijmiddel op siliconenbasis nodig. Glijmiddel op waterbasis lost namelijk op in water. 

Neem niet te veel

Veel mensen die voor het eerst glijmiddel gebruiken, nemen een flinke hand vol. Zonde! Je hebt helemaal niet zo veel glijmiddel nodig. Neem daarom niet te veel. Als je toch te weinig hebt gebruikt, kun je altijd nog wat extra glijmiddel nemen. Alleen als je anale seks wil hebben, heb je over het algemeen wat meer glijmiddel nodig.

Test glijmiddel eerst eens uit

Voor je seks gaat hebben met glijmiddel, is het goed om het product eens uit te testen. Doe dit gewoon op je arm of op een ander deel van je lichaam. Voelt het glijmiddel goed aan? Reageert je huid hier goed op? Heb je het idee dat je hier goed seks mee kunt hebben? Dan weet je zeker dat je dit glijmiddel prima kunt gebruiken tussen de lakens.